Immaterieel erfgoed organisaties

volkscultuur magazine 2011 2

In het licht van het actuele overheidsbeleid op het gebied van immaterieel erfgoed verscheen Volkscultuur Magazine als extra dik themanummer met de nadruk op de dragers van dit erfgoed. Welke organisaties willen voorgedragen worden voor de Nederlandse inventarislijst van belangrijk immaterieel erfgoed? Wat doen zij precies, en hoe dragen zij hun tradities over aan komende generaties? Wat zijn de sterke punten van hun organisatie en wat vinden zij moeilijk? Wat vinden zij van het nieuwe beleid? En wat verwachten ze van de landelijke erkenning? Wordt het voor hen daarmee gemakkelijker om hun traditie te beschermen?

Immaterieel erfgoed organisaties

 OmschrijvingGrootteDownload
volkscultuur magazine 2011 2 3.2 MBDownload >

Oproep

Denk mee!

Wat vindt u dat er op een inventaris van immaterieel erfgoed in Nederland moet?

Nederland doet vanaf nu mee met de UNESCO conventie ter bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed. Dat betekent in de eerste plaats dat Nederland het immaterieel erfgoed op zijn grondgebied in kaart moet brengen. Die taak is uitbesteed aan het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. Maar omdat de conventie veel waarde hecht aan een van onderop benadering vragen wij u om met ons mee te denken. Wat vindt u dat er op de Nederlandse inventaris moet? Laat het ons weten!

U kunt ons helpen door ons uw ideeën per email door te geven (volkscultuur@live.nl) of het enqûeteformulier in te vullen op deze site. U kunt natuurlijk ook een brief sturen naar het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, FC Dondersstraat 1, 3572 JA Utrecht.

Heel hartelijk dank!

volkscultuur

Nieuws

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen op het terrein van volkscultuur en immaterieel erfgoed.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief die maandelijks verschijnt met informatie over volkscultuur en immaterieel erfgoed.
dela

Tradities

Wij zijn erg benieuwd naar welke tradities en rituelen u belangrijk vindt. Wilt u daarom voor ons de enquête invullen en opsturen? Het kost niet veel tijd en u helpt ons met ons onderzoek. Dank u wel alvast.